V Itálii mě okouzlil tradiční tvarohový moučník. Vyžebrala jsem si recept – i doma ho zvládnu nato šup

Itálie, italská buchta, italský dezert, italský moučník, recept

V Itálii mě okouzlil tradiční tvarohový moučník. Vyžebrala jsem si recept – i doma ho zvládnu nato šup. Připravte si skvělou kokosovou buchtu, která vám nezabere víc než půl hodinky. Zvládne ji i úplný začátečník.

Pokud máte doma nějaký kokos a vanilku, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na skvělou buchtu. Je během chvilky hotová. Jestli čekáte o víkendu nějakou návštěvu a chcete upéct nějakou buchtu, ale už vám pomalu dochází recepty, vyzkoušejte tento.

TIP: Už jste slyšeli o nové akci policie? Nepříjemné pokuty teď rozdává za kamery v autech

Jak na italskou tvarohovou buchtu

Tenhle recept je ve velmi jednoduchý na přípravu, takže ho zvládne úplně každý, a ta chuť opravdu stojí za to. Do toho nebudete potřebovat moc ingrediencí, takže se do toho rovnou můžete pustit. Aby bylo jasno – nejsem si úplně jistá ,že jde o pravou Itálii – ale paní domácí v našem hotýlku mě ujišťovala, že jo. A protože jde o o opravdu super recept, ráda se o něj podělím.

Foto: Pixabay

Co budete potřebovat?

Ingredience na buchtu

  • 2 hrnky mouky
  • hrnek moučkového cukru
  • šálek mléka
  • půl šálku másla
  • sáček prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • lžíce kakaového prášku

Ingredience na krém

  • 300 ml mléka
  • sáček vanilkového pudinku
  • 250 g tvarohu
  • 100 g kokosových vloček
  • 5 lžic moučkového cukru

TIP: Máme pro vás i jednu extra houbařskou raritu. Seznamte se s největším hřibem světa – do košíku se leckdy prostě nevejde. 

Je to opravdu velmi jednoduché

Nejprve si vymíchejte žloutky s cukrem do vaječné pěny. Přidejte mléko, měkké máslo a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymíchejte úplně dohladka. Plech si vyložte pečicím papírem a přeneste do něj polovinu těsta. Druhou polovinu smíchejte s kakaem a nalijte také na plech. Plech vložte do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečte přibližně 15 minut.

Na krém si dejte pudinkový prášek do mléka a dobře promíchejte. Dejte na oheň a uvařte hustý pudink. Do studeného pudinku zamíchejte tvaroh, kokosové vločky a moučkový cukr. Tento krém rozetřete na vychladlou buchtu. Nakonec tuto buchtu ještě ozdobte strouhanou čokoládou a máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

 

Zdroj: autorský komentář, https://www.smrcna.cz/recepty-nasich-kucharek

Náhledové foto: Pixabay

Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.