V Itálii mě okouzlil tradiční tvarohový moučník. Vyžebrala jsem si recept – i doma ho zvládnu nato šup
V Itálii mě okouzlil tradiční tvarohový moučník. Vyžebrala jsem si recept – i doma ho zvládnu nato šup. Připravte si skvělou kokosovou buchtu, která vám nezabere víc než půl hodinky. Zvládne ji i úplný začátečník.
Pokud máte doma nějaký kokos a vanilku, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na skvělou buchtu. Je během chvilky hotová. Jestli čekáte o víkendu nějakou návštěvu a chcete upéct nějakou buchtu, ale už vám pomalu dochází recepty, vyzkoušejte tento.
TIP: Už jste slyšeli o nové akci policie? Nepříjemné pokuty teď rozdává za kamery v autech.
Jak na italskou tvarohovou buchtu
Tenhle recept je ve velmi jednoduchý na přípravu, takže ho zvládne úplně každý, a ta chuť opravdu stojí za to. Do toho nebudete potřebovat moc ingrediencí, takže se do toho rovnou můžete pustit. Aby bylo jasno – nejsem si úplně jistá, že jde o pravou Itálii – ale paní domácí v našem hotýlku mě ujišťovala, že jo. A protože jde o o opravdu super recept, ráda se o něj podělím.
Foto: Pixabay
Co budete potřebovat?
Ingredience na buchtu
- 2 hrnky mouky
- hrnek moučkového cukru
- šálek mléka
- půl šálku másla
- sáček prášku do pečiva
- 4 vejce
- lžíce kakaového prášku
Ingredience na krém
- 300 ml mléka
- sáček vanilkového pudinku
- 250 g tvarohu
- 100 g kokosových vloček
- 5 lžic moučkového cukru
TIP: Máme pro vás i jednu extra houbařskou raritu. Seznamte se s největším hřibem světa – do košíku se leckdy prostě nevejde.
Je to opravdu velmi jednoduché
Nejprve si vymíchejte žloutky s cukrem do vaječné pěny (bílky odložte do jiného receptu). Přidejte mléko, měkké máslo a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymíchejte úplně dohladka. Plech si vyložte pečicím papírem a přeneste do něj polovinu těsta. Druhou polovinu smíchejte s kakaem a nalijte také na plech. Plech vložte do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečte přibližně 15 minut.
Na krém si dejte pudinkový prášek do mléka a dobře promíchejte. Dejte na oheň a uvařte hustý pudink. Do studeného pudinku zamíchejte tvaroh, kokosové vločky a moučkový cukr. Tento krém rozetřete na vychladlou buchtu. Nakonec tuto buchtu ještě ozdobte strouhanou čokoládou a máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!
Zdroj: autorský komentář, https://www.smrcna.cz/recepty-nasich-kucharek
Náhledové foto: Pixabay
Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.