Řezy Napoleon – dezert pojmenovaný po slavném vojevůdci a politikovi zvládnete doma. Nabízí jemnou sladkost a nevšední vůni

Řezy Napoleon – dezert pojmenovaný po slavném vojevůdci a politikovi zvládnete doma. Nabízí jemnou sladkost a nevšední vůni. Řezy Napoleon jsou tradičním dezertem s původem ve Francii, ale jsou oblíbené po celém světě. Tento dezert je známý také pod názvem „mille-feuille“ nebo „tisíc listů.“ Jedná se o vrstvený dezert složený z tenkých vrstev křehkého listového těsta (puff pastry), které jsou střídány vrstvami krému, obvykle vanilkového nebo krémového, a často jsou posypány práškovým cukrem nebo ozdobeny čokoládou..

Jak připravit řezy Napoleon

Mnoho lidí zná a miluje z dětství velmi známé řezy jako jsou ty jménem Napoleon. Tento dezert však vždy nechutná jako domácí. Tyto řezy se krásně hodí k odpolední kávě. Příprava zabere jenom chvilku, takže ti, kdo nemají příliš mnoho času, tento recept ocení.

Foto: Pixanay

Pokud chcete připravit řezy Napoleon doma, budete potřebovat listové těsto, krém a cukr na ozdobení.

Ingredience

  • 800g sušenek (lepší efekt dostanete, pokud použijete upečené listové těsto)
  • 1 litr mléka
  • 4 vejce
  • 150g másla
  • 1/2 lžíce Salka
  • 6 lžic mouky
  • špetka vanilkového cukru

Jak na správný postup

Smíchejte vejce, cukr, mouku a vanilkový cukr. Vše dobře promíchejte, přidejte mléko a začněte na plotně ohřívat. Krém za stálého míchání vařte, dokud úplně nezhustne. Když krém trochu vychladne, přidejte máslo a Salko a vše promíchejte. Do dortové mísy rozprostřete trochu krému, na něj pokládejte sušenky. Tento proces opakujte do té doby, dokud budete mít dostatek krému. Z části sušenek vytvořte drobenku. Tou posypte poslední vrstvu krému, aby povrch vypadal hezky. Dort dejte do lednice minimálně na dvě hodiny.

Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/38653-luxusni-rezy-napoleon/, https://www.recepty.cz/recept/napoleon-rezy-ii-6654, https://hobbymanie.tv/clanek/luxusni-rezy-napoleon-zakusek-hodny-imperatora/

Náhledové foto: Pixanay

Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.