Paella s mořskými plody a česnekem – pozvěte si domů vzpomínky na dovolenou
Chcete si zavzpomínat na dovolenou u moře? Pak na to pro jednou jděte přes kuchyň. Paella s mořskými plody a česnekem je asi nejrozšířenější, někdy ji lze spatřit i v kombinaci s kuřecím masem.
A dobře vypěstovaný česnek plný cenných látek ji dokáže pozvednout opravdu vysoko. Naučte se, jak ji připravují skuteční profesionálové.
Ingredience na paellu
- 8 krevet nevyloupaných
- 8 obřích krevet vyloupaných
- 350 g kalamár
- 250 g slávek
- 3 velká zralá rajčata
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 750 g rýže
- kuřecí vývar 1000 ml
- zeleninový vývar 250 ml
- 150 ml olivového oleje
- 1 g šafránu
- sůl, pepř nebo červená paprika
Tato paella je asi nejrozšířenější, někdy ji lze spatřit i v kombinaci s kuřecím masem Foto: Pixabay
Jak připravit paellu s mořskými plody a česnekem
Vezměte si k ruce velkou širokou pánev a dejte rozehřát olej. Na něm opečte krevety celkem asi 3 minuty a vyjměte je. Pak je zabalené v alobalu nechte odpočinout a dojít. Na pánev vložte kalamáry a postupně přidávejte nakrájenou cibuli, papriku, česnek a nakonec oloupaná nasekaná rajčata. Osolte, opepřete nebo opaprikujte. Vše opečte a vsypte rýži.
Ještě chvíli opékejte, pak zalijte kuřecím vývarem a duste do změknutí rýže a vydušení tekutiny. Během dušení přidejte šafrán. Mezitím do vroucího zeleninového vývaru vložte slávky a povařte, až se otevřou. Poté je spolu s krevetami přidejte navrch hotové paelly a ještě na pár minut přiklopte a nechte odpočinout, aby se chutě spojily.
Zdroj: https://www.idnes.cz/recepty/paella-s-morskymi-plody.R140917_094729_27260, https://aromarecepty.cz/paella-s-morskymi-plody/, https://fresh.iprima.cz/tradicni-paella-0
Tato paella je asi nejrozšířenější, někdy ji lze spatřit i v kombinaci s kuřecím masem Náhledové foto: Pixabay
Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.