Japonsko a jeho kulinářské tipy
Pokud se zajímáte o konkrétní destinaci či město, obvykle jako první narazíte na seznam památek, které byste určitě měli navštívit. My však k několika nejznámějším turistickým cílům dodáváme něco víc – ověřené tipy na skutečně ta nejlepší a nejtypičtější jídla, která si v nich můžete dopřát.
Víte, kde se prodávají legendární sušenky ve tvaru javorového listu momiji-manju? A kde se účastnit legendárních „tuňákových aukcí?“ Nechte se od nás pozvat na něco dobrého. Určitě nebudete litovat.
Do Miyajimy na javorové sušenky
Říká se jí také svatý ostrov a právě tady najdete nejznámější bránu torii v Japonsku – vyrůstá z vody a můžete pod ní proplout v malém člunu. Ale až vás procházka po okolních chrámech unaví, nebojte se zabloudit i ke stánkům pouličních obchodníků s jídlem. Pro tuto oblast jsou typické momiji-manju, což jsou sušenky ve tvaru javorových listů. A ne jak tak obyčejné, můžete si je dopřát plněné třeba čokoládou, pudinkem nebo proslazenými červenými fazolkami adzuki. Doporučujeme také kuřecí špízy yakitori a ústřice.
Tokio a jeho rybí trh
Hlavní město Japonska má určitě svoji nezapomenutelnou atmosféru. Na každém rohu tu narazíte na sushi bary i tradiční jídelny, kde dělají ty nejlepší nudle ramen, jaké jste kdy jedli. Zapomeňte na turistické průvodce a podívejte se v době oběda kolem sebe – tam, kde lidé tvoří nejdelší frontu, dostanete určitě nejlepší jídlo.
Navštivte také rybí trhy Tsukiji, kde se konají i legendární aukce tuňáků. Pokud je chcete vidět, musíte přijít mezi 4. a 5. hodinou odpolední.
Na gastronomický výlet do Hirošimy
Až se dosytosti vynadíváte na Atomový dóm a zaslzíte si při návštěvě Memorial parku, poptejte se v přístavních uličkách po typické palačince okonomiyaki. I když ony jsou to spíš takové zelné placky. Ale zachutnají vám určitě.
Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.