Jak na perfektní míchaná vajíčka jako z hotelu – neměla by být suchá ani příliš přebitá různými přísadami
Jak na perfektní míchaná vajíčka jako z hotelu : Také milujete krémová míchaná vajíčka, ale doma ne a ne se povést? Pak je tohle čtení právě pro vás. Míchaná vajíčka jsou skvělým způsobem, jak si dopřát chutné a výživné snídaně, která je rychlá a snadná k přípravě. Zde je několik tipů, jak na perfektní míchaná vajíčka.
Použijte kvalitní vejce
Pro nejlepší chuť a texturu je důležité použít čerstvá vejce, ideálně od dobře krmených nosnic.
Spěchejte pomalu
Udělat hedvábná míchaná vejce není žádný zázrak, chce to jen trpělivost. Čím pomaleji totiž vajíčka zahříváte, tím pomaleji tuhnou a tak se vám v nich nevytvoří velké kousky a také máte dost času včas zabrzdit. Znovu přidat plyn je možné, když ale ze začátku přepálíte start, nedojedete do cíle. A nepomůže vám ani přidat do příliš sražené míchaniny syrové vejce nebo žloutek, jak se často doporučuje.
Šlehat či nešlehat
Způsobů, jak připravit skvělá míchaná vajíčka, je několik. Někteří kuchaři doporučují je předem asi 50 sekund šlehat, jiní rozklepnout je na pánev v celku. Někdo se drží střední cesty a vajíčka jen promíchá vidličkou. Vždy je však vyklepávejte do hrnečku každé zvlášť, co kdyby bylo nějaké zkažené.
Rozpálená pánvička
Zvolte vhodnou pánvičku a rozpalte ji před přidáním vajec opravdu. Pánvička by měla být dostatečně horká, aby se vajíčka rychle upravila – v opačném případě vám na talíři skončí něco těstovitého a nepříliš chutného.
Foto: Pixabay
Solit či nesolit
Někdo solí vejce před přidáním na pánev, jiný až nakonec, prý chutnají lépe. Vyzkoušení necháme na vás.
Použijte máslo
Přidání malého množství másla pomůže vajíčkům získat krémovou texturu a zabraňuje přilnutí k pánvičce.
S mlékem či bez
Pro lepší chuť a konzistenci se někdy přidává mléko či smetana. Je to ale zbytečné. Pokud použijete dostatečné množství másla, chuť je výborná a mléko vám nepomůže s krémovitostí, je spíše na škodu, na talíři se může začít oddělovat. Chuť samozřejmě záleží i na tom, jak kvalitní vejce použijete.
Neustále míchejte
Neustálé míchání vajec během vaření zajistí, že se budou vařit rovnoměrně a nebudou se připalovat.
Posolte a opepřete
Přidání soli a pepře k vajíčkům pomůže zvýraznit chuť.
Přidejte bylinky nebo sýr
Pokud chcete vaše míchaná vajíčka obohatit o další chuťové nuance, můžete přidat bylinky nebo oblíbený sýr.
Jak na perfektní míchaná vajíčka jako z hotelu, Jak na perfektní míchaná vajíčka, míchaná vajíčka, recept, vaření
Zdroje: https://www.kucharkaprodceru.cz/michana-vajicka/, https://magazin.recepty.cz/clanky/michana-vejce-podle-sefkuchare-s-timto-navodem-budete-za-hvezdu-530.html, https://fresh.iprima.cz/sbirka-receptu-na-nejlepsi-michana-vajicka/tajny-trik-jak-pripravit-nejlepsi-michana-vajicka, https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/jak-udelat-michana-vejce-30000709.html
Náhledové foto: Pixabay
Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.