Aby zas chutnaly jako za socíku: Legendární Tatranky zkuste připravit doma. Díky fíglu s ledničkou je zvládne každý a ta chuť je prostě boží

Tatranky, Domácí Tatranky, Domácí Tatranky recept, recept, Tatranky

Aby zas chutnaly jako za socíku: Legendární Tatranky zkuste připravit doma. Díky fíglu s ledničkou je zvládne každý a ta chuť je prostě boží. Také nostalgicky vzpomínáte, jak chutnaly staré dobré Tatranky a ty moderní, přeslazené, z principu odmítáte? Pak zkuste vrátit své chuťové pohárky do dětství díky jednoduchému receptu.

Co je Tatranka?

Tatranka je tradičně vrstvená oplatka plněná oříškovým krémem a částečně máčená v čokoládě. V průběhu let se tyto oblíbené oplatky vyvíjely a výrobci zaváděli arašídové, čokoládové a mléčné náplně. Původně se Tatranky skládaly ze šesti vrstev oplatek, ale od té doby byla jedna vrstva odstraněna, takže moderní verze má pět vrstev.

TIP: Nenechte se napálit prorodinou atmosférou. Nechvalně proslulé Čapí hnízdo vám doslova vysaje peněženku.

Aby zas chutnaly jako za socíku: Legendární

Foto: Pixabay

Tatranky, které dnes koupíte v obchodech, jsou sice chutné, ale nic se nevyrovná uspokojení, které vám přinese jejich vlastní výroba. Při domácí výrobě navíc můžete kontrolovat přísady a upravovat je podle svých preferencí. Ať už máte rádi Tatranky plné lískových oříšků, zalité hořkou čokoládou nebo jemně sladké s mléčnou čokoládou, můžete si ve své kuchyni vytvořit dokonalou verzi.

Domácí Tatranky – recept

Na začátku opatrně nakrájejte oplatkové pláty ostrým nožem na poloviny. Nyní byste měli mít čtyři obdélníkové kousky. Vezměte jednu oplatku a rozetřete na ni štědrou vrstvu Nutelly (vyrobit si můžete klidně tu domácí). Pomocí špachtle nebo nože na máslo rozetřete pomazánku rovnoměrně po celé ploše. Položte na ni další plátek a jemně jej přitlačte. Totéž proveďte ještě dvakrát a výsledek jemně stlačte.

TIP: Nenechte si od úředníků dát pokutu za propadlý štítek na vaší nemovitosti. Přelstíte je snadno

Sestavené oplatky zabalte do hliníkové fólie, a aby zůstaly stlačené, položte na ně talíř nebo plech. Pak celý balíček přeneste do chladničky. Nechte ho chladit přes noc. Nutella tak získá čas, aby ztuhla, držela vrstvy pohromadě a později se lépe krájela.

Jakmile oplatky ztuhnou a vychladnou, vyjměte je z lednice. Ostrým nožem plát opatrně nakrájejte. Nakonec ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu (alespoň 70 %) a Tatranky namočte. Nechte je zatuhnout na pečicím papíře a máte hotovo. Dobrou chuť.

 

Zdroj: https://www.twinrecipe.com/post/jednoduche-domaci-tatranky, https://www.prozeny.cz/clanek/domaci-tatranky-jejich-chut-vas-dostane-75020

Náhledové foto: Pixabay

Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.